Dronevents internationals

Op 15 & 16 september 2018 organiseert Stichting DronEvents in de Eurohal te Zuidbroek de DronEvents International Challengers Cup

Zaterdag

IDRA Kwalificatie races

Team/Fun races

Zondag

IDRA finale

Team/Fun races

Ga je niet mee racen? kom dan toch, er is het hele weekend veel te doen!

Unieke 500 meter indoor track

Op de main track van circa 500 meter lang, bestaande uit dmx aangestuurde Led track elementen in combinatie met meerdere inflateble air gates, zullen op zaterdag 15 september de kwalificaties en op zondag 16 september de finale van de IDRA challengers cup georganiseerd worden. 

Het Race programma

Gedurende het weekend zullen er Naast de IDRA cup bij voldoende animo ook Team en/of fun races gevlogen worden.

Om ervoor te zorgen dat iedereen volop kan vliegen dit weekend zal er als er meer dan 50 aanmeldingen zijn een 2e track worden opgezet, zo kunnen ook de piloten die niet gekwalificeerd zijn of wachten op de kwalificatie op deze Fun track vliegen.

Naast het Racen zullen we ook een BBQ en mogelijk andere FPV gerelateerde activiteiten organiseren zodat mensen zich zeker niet hoeven te vervelen.

Hiernaast staat een voorbeeld van de indeling bij meer dan 50 piloten en de opzet van de IDRA Cup.

De DronEvents IDRA Challengers cup Locatie!

Bij Van der Valk Hotel Groningen-Zuidbroek is het mogelijkheid om op goed verzorgde wijze ons evenement bij te wonen. Centraal gelegen aan knooppunt N33/A7 met 120 ruime hotelkamers, sfeervol restaurant en gezellige hotelbar, gratis wifi en parkeergelegenheid.

De wedstrijd zal plaatsvinden in het hallen complex van de Eurohal Zuidbroek wat onderdeel uitmaakt van Hotel van der Valk Groningen, met een vloer oppervlakte in de hallen van circa 6400m2 zal er voldoende ruimte zijn om meerdere race tracks te realiseren.

De organisatie DronEvents.

Stichting DronEvents is opgericht door de vraag naar drone gerelateerde activiteiten door drone gebruikers in de noordelijke regio’s.

Om dit te realiseren zetten wij ons in om drone gerelateerde evenementen te organiseren en assisteren om zo te zorgen dat er voor zowel ervaren als beginnende piloten meer activiteiten zijn.

Ook zetten wij ons in om nieuwe piloten te stimuleren om te beginnen met deze bijzondere hobby.
Dankzij het organiseren van evenementen, clinic’s en wedstrijden hebben wij het afgelopen jaar al enorm veel kunnen realiseren waarmee we een goede reputatie hebben opgebouwd.

.

IDRA challengers cup.

De challengers cup is opgebouwd uit IDRA gesanctioneerde regionale en internationale wedstrijden voor professionele/semiprofessionele drone racers om beste piloten uit de challengers te ontdekken voor het volgende seizoen van de IDRA Drone Racing series.

Deelnemers strijden in de IDRA challengers cup om punten te verdienen tijdens de regionale en internationale IDRA evenementen, de 32 hoogstgeplaatste piloten zullen worden uitgenodigd om te strijden voor de titel Wereldkampioen tijdens de IDRA challengers Cup Finals.

Main Track

Op de main track van circa 500 meter lang bestaande uit DMX aangestuurde Led track elementen in combinatie met meerdere inflatable air gates zullen op de 15e de kwalificaties en op de 16e de finale van de IDRA challengers cup georganiseerd worden.

Fun Track

Op de fun track zal er de mogelijkheid zijn om tijdens rust momenten te vliegen/testen om zo alle piloten maximale vlieg tijd te kunnen bieden.

Ook kan deze track gebruikt worden om de kwalificaties van de team races te houden.

BBQ

Geniet gezamenlijk van een heerlijk stukje vlees,vis of iets anders tijdens deze gezellige BBQ met andere FPVers.

Team Race

Bij voldoende interesse zal er een teamrace georganiseerd worden met op de 15e op de fun track kwalificaties en met finales op de main track op de 16e.

DronEvents International Challengers Cup word mede mogelijk gemaakt door: