K(DR)oningsdag 2018 met DronEvents

Op 27 April komt de koninklijke familie Groningen bezoeken, tijdens deze viering zal Stichting DronEvents met een aantal aanstormende talenten laten zien wat voor een super interessante, leerzame en spectaculaire sport het FPV drone racen is.

Wij zullen te vinden zijn op het Martinikerkhof.

“Na een openingsact presenteren de kinderburgemeester Javano Zwiers en loco-kinderburgemeester Rosalyn Martina ‘hun’ Groningen aan de koning. Jong Gronings talent neemt op het Martinikerkhof deel aan allerlei workshops op het gebied van cultuur, sport, innovatie en techniek. Zo volgen jonge voetballers uit de Stad en regio een training van de in Groningen opgegroeide bondscoach Ronald Koeman en duiken andere kinderen de techniek in met o.a. 3D-printers, robots en drones. Richting de Martinikerk schilderen jonge creatievelingen werken van het Groninger kunstenaarscollectief De Ploeg na.”

Wij verheugen ons erop om onze sport samen met de aanstormende talentjes te presenteren aan de koninklijke familie en hopelijk via de NOS met alle kijkers van de Live uitzending.

Meer info op de site van Groningen Koningsdag

Categorieën: Nieuws